Seasunrally, 25 jaar geschiedenis

Wie zijn we ?

Wie zijn we ?

Beste historische rallyliefhebbers, welkom op onze site.

Liefhebbers van oldtimers, in 1996 hebben we een A.S.B.L. opgericht die tot doel heeft om vanuit België internationale regelmatigheidsrally’s voor oldtimers te organiseren.

Daarom organiseren we een enigszins speciaal soort reis waarbij je de passie van het rijden met deze prachtige auto’s kunt combineren met het plezier om de landschappen en culturele rijkdommen van de doorkruiste regio’s te ontdekken, allemaal verfraaid met een vleugje sportiviteit omdat bepaalde delen van de routes moet gemiddeld 50 km/uur worden afgelegd, niet meer en niet minder.

Dit soort evenementen, begiftigd met een onmiskenbare sympathie in de ogen van het grote publiek dat met veel plezier de passage van deze oude auto’s bewondert, wordt bestuurd door de FIVA (International Federation of Old Vehicles) die afhankelijk is van de FIA ​​​​en waarbij onze VZW is aangesloten.

De naam van onze site ‘SeaSunRally’ is geen toeval: onze favoriete regio voor het organiseren van onze evenementen is het prachtige Middellandse Zeegebied, dit prachtige deel van de wereld waar de zon en de diversiteit aan culturen er altijd zijn …

Wereldwijd

In 1997 en 1998 organiseerden we met de hulp van het Tunesische VVV-kantoor een rondreis door Tunesië in een oldtimer:
“De TRANSTUNESIR”.

Tijdens elk van deze edities ontdekten ruim vijftig bemanningen dit land tijdens een reis van bijna 2000 km in 12 dagen; naar volle tevredenheid als we de enthousiaste mening van de deelnemers en de pers mogen geloven.

Aangemoedigd door dit welkom zetten we onze inspanningen voort en in meer dan één opzicht trokken de culturele rijkdommen van Sardinië en Corsica, hun prachtige landschappen en hun reliëf onze aandacht.

“LE RALLYE DES ÎLES” heeft daarom het daglicht gezien en is door de jaren heen gegroeid.

Gentlemen Driver

Vriendelijkheid, “gentlemen driver”-geest en strikte organisatie zijn de sleutelwoorden die ons allemaal, deelnemers en organisatoren, in staat stellen om magische momenten door te brengen in de landen die we doorkruisen achter het stuur van onze mooie en goede “oude” machines in volkomen veilig.

Onze evenementen zijn gericht op alle liefhebbers van oldtimers gebouwd tussen 1925 en 1975: 50 jaar van de mooiste creaties uit de autogeschiedenis!

Als u besluit om ons te vergezellen op ons volgende evenement, wensen wij u nu al een reis vol ontdekkingen, vriendschappen en rijplezier in onze prachtige auto’s.

25 jaar geschiedenis en archieven